СТАТТІ І АНАЛІТИКА

Війна і гостинність. Нові заклади літа – серпень 2022 року

Ось і минув останій місяць літа. Триває війна і триває життя. А життя для гостинності – це нові заклади і звичайно, надія на краще. Саме на НАШЕ краще – на перемогу.

КИЇВ

Центр, Печерськ та Поділ

Кавʼярня With Love Coffee Space у рожевих тонах з цілодобовими сніданками і коктейлями від Ани Попкової почала працювати поблизу Софійського собору, на вулиці Михайлівська, 21.

У закладі оголосили серпень місяцем кави для ЗСУ – усі кошти з придбання фільтр-кави підуть на допомогу українській армії.

У меню страви європейської кухні, сніданки, салати, веганська їжа, кава та напої на основі кави, а також авторські коктейлі.

Монокафе «Котлета по-київськи» відкрили у самому центрі міста на вулиці Хрещатик, 17. У закладі пропонують чотири види котлет: класичну, з «Філадельфією», з сиром чедер» та з чедером і перцем.

Мʼясний ресторан стейк-хаус мережі «Наживо» від бренд-шефа Олексія Повторенко відкрився поблизу станції метро «Театральна», за адресою вулиця Богдана Хмельницького, 8/16. Це вже третій заклад мережі, перший з яких відкрився на Дніпровський набережній у 2020 році, а другий працює у ЖК “Новопечерські Липки”.

Новий заклад на Подолі, який поєднав формати кав’ярні, винного бару й книгарні “Книжковий Лев”, почав працювати на вулиці Межигірська, 13/34. Це друга крамничка власників, перша була відкрита у 2016 році у Львові.

І ще один заклад “по-сусідству” – паб Brewers з крафтовим пивом і закусками, відкрили на Межигірський, 20.

Кафе й керамічна студія «Парасоля» почали працювати на вулиці Олеся Гончара, 8/5, поблизу Софійського собору.

Почала працювати на Печерську кавʼярня 52 Parallel, поблизу станції метро «Дружби народів» в ЖК Richmond, на вулиці Джона Маккейна, 26.

В меню закладу різні види кави й кавових напоїв, домашні чаї й лимонади власного виробництва, карта десертів.

Контакти: з 8:30 до 19:30, INSTAGRAM

Одеська мережа Port Wine Bar відкрила свій другий заклад на вулиці Антоновича, неподалік від парку імені Тараса Шевченка. Ще три заклади мережі працюють у Львові, Одесі і Києві у провулку Шевченко.

У закладі пропонують 15 видів фруктового одеського вина, а також білий і червоний портвейни й вермути, у складі кухні – закуски, сендвічі, салати й пасти.

Новий кафе-бар For Friends відкрився на вулиці Івана Франка, 29, біля Університету. На цей час, у закладі пропонують гарячі та охолоджені напої, вино та коктейлі, згодом планується запуск кухні.

Бістро-бар Suite 13 від консалтингової компанії Bureau Business Ideas (бар-кав’ярня Brewtiful) відкрили на вулиці Ярославів Вал, 28.

Над дизайном закладу працювала архітекторка Анна Рябова. Концепцію меню створив Юрій Нікітюк (колишній шеф Wine Love, співзасновник Once Upon A Time), а як шеф відповідає Влад Кіндер.

Кавʼярня-віконце Kiit з кавовими напоями, веганськими галетами і пирогами відкрили біля Палацу Спорта на вулиці Еспланадна, 30. У проєкті працюють: Сергій Стоян з Ірпеня, Іван Демченко з Бородянки та Дарина Мазур з Ніжина. Свій перший проект з такою ж назваю, як переселенці, раніше відкрили у Львові на вулиці Руській.

Також неподалік, на вулиці Шота Руставелі, 12 відкрилось кафе «ХА» від власників втраченного бізнесу з Харкова. Основна ідея концепції закладу – це “штамочок Харкова у Києві”.

Гостям пропонують квадратну піцу або її половинку, окрошку, пиво та сидр, лимонад, каву та колу.

І ще один азійсько-середземноморський стрітфуд «Халабудда» почав працювати також на вулиці Шота Руставелі, 4. Це вже другий заклад власників кафе Cou Cou, що розташований біля Маріїнського парку.

У меню пропонують: локшину вок, рис, страви азійської (роли, супи) та середземноморської кухні (хумус, фалафель), каву, лимонади, комбучу.

Перший заклад Євгена Таллера й Спартака Велішаєва стритфуд «Міністерство шаурми» почав працювати на Бессарабці.

У меню пропонують сім видів різноманітної шаурми, за підготовку якого відповідав бренд-шеф Олексій Краковський, який раніше запускав київські заклади братів Гусовських Adelle, Liberty Diner і Coco.

Приміщення закладу розташоване на двох поверхах на вулиці Басейній 1/2, дизайн якого розробляла архітекторка Альона Бондар і її бюро I am Design. Перед цим новим проектом, приміщенням деякий час користувалися заклади: Match Bistro, «Київські піцбуреки» й «Любо & Дорого». Що тут казати – Бессарабка))

Нове кафе Ria pizza відкрилась поблизу станції метро “Дружби народів” на бульварі Дружби народів, 27. Проект запустили Дмитро Ігнатенко разом із трьома компаньйонами, які були змушені перенести свій бізнес з Краматорська.

У меню закладу пропонують 13 видів піци, сніданки, гарячі та холодні закуски, пасту, салати, супи, роли та десерти.

Заклад мережі First Line Group Дмитра Запорожця, Ресторан Eastman перезапустили у новому форматі – 044 Cafe на Великій Васильківській, 85-87.

Ще один оновлений заклад, який має майже 40-річну історію, від мережі Rose Family, на вулиці Велика Васильківська, 114 – ресторан “Одеса” з новим шеф-кухарем Ігорем Крамаренко і оновленим меню відчиним свої двері для гостей.

Новий бар Broen від засновників Blur Coffee та Octo Tower (Євген Білоусов), почав працювати у тестовому форматі, також на вулиці Великій Васильківській, 48 на двох поверхах будівлі, де раніше працювали барбершоп і магазин Dolce & Gabbana.

Приміщення займає приблизно 200 кв.м. і розрахована на більше ніж на 100 гостей. На запуску в інтер’єрі використали серію картин українського художника Олексія Кучми.

За кухню закладу відповідає шеф-кухар Максим Огнєв, який також є шефом Octo Tower.

Голосеєво та Теремки

Партнерський заклад по франшизі Philadelphia roll&bowl від мережі Дмитра Борисова відкрився в районі метро “Васильківська”, у ЖК “Нова Англія”, за адресою вулиця Максимовича, 24А.

Асортимент – традиційний для цього формату: роли, боули та поке. Звичайно, з можливістю доставки і самовивозу.

Позняки та Лівий берег

Новий невеликий заклад – дайнер з шаурмою Nunu від шеф-кухаря Юрія Нікітюка (раніше шеф Wine Love та співзасновник Once Upon A Time) відкрився на Позняках, за адресою вулиця Княжий Затон, 4. “Маленьке кафе на районі з акцентом на продукті” – концепція дайнера від Нікітюка. 

В меню пропонують шаурму та мезе: хумус з куркою чи овочами, зелений намаз із насінням, йогурт з тхіною та горіхами, бабагануш, мухаммара. Печуть свій роті -індійський хліб та лаваш. Із напоїв подають комбучу, лимонад і пиво.

Кав’ярня “Незалежність” із кавою від українських обсмажників, відкрили переселенці з Херсону неподалік від метро “Дарниця” на вулиці Будівельників 32/2. У меню закладу декілька видів кави, холодні напої та десерти.

Кафе “Хот-дог на Лівому” почало працювати на Осокорках, на вулиці Анни Ахматової, 45. Нова локація була відкрита замість закладу “Wake Cup Bar”, який працював на вулиці Івана Мазепи 18/29.

У меню закладу хот-доги і десерти власного виробництва, фільтр-кава, лимонад або арахісове какао.

Нова гастролокація “Вхід 6” почала працювати біля входу на Арт-завод платформа за адресом вулиця Магнітогорська, 1А. Локація розташована біля входу з боку паркінгу “Даринка”.

“Вхід 6” представляє вісім різноманітних закладів, які пропонують страви різних кухонь світу: близькосхідної, корейської ізраїльської, італійської, американської кухонь та іншіх.

На цей час у локації працюють:

  • Pinzaza — з римською пінцею;
  • Pita Kyiv — з ізраїльськими фалафелем і хумусом;
  • Asian Bowl — корейські роли, смажений рис із кімчі, бібімпаби, боули;
  • The Wall Street Burger — американська кухня з бургерами, картоплею фрі чи дипами;
  • Brewsell — кав’ярня із десертами;
  • “Центр плову” — крім плову, також подають шурпу, лагман, шашлик та рибу на мангалі;
  • Papa Grey — м’ясний заклад з реберцями, шніцелями та стейками;
  • Salo.Ua — з українською кухнею.

ЧЕРКАСИ

Гастромаркет “Мануфактура м’яса” від власників мережі магазинів «М’ясорубка» відкрився в центрі міста, біля областної адміністрації на вулиці Лазарева.

У меню закладу, очікувано – великий вибір страв з м’яса власного виробництва мережі.

ХАРЬКОВ

У кінці серпня відкривається новий заклад Vilenas Pizza від Вілена Даніеляна (Roll Club, Азіан фуд спот, Watatsumi у Києві, Харкові, Дніпрі та Одесі), на проспекті Науки, 11. Для гостей пропонують два розміри піци, бургери, картоплю фрі та напої. Розробкою меню займався Ілля Сьомін.

ЛЬВІВ

Ресторан Babo Gardens від мережі закладів Restaron відомого Львівського ресторатора Вардкеса Арзуманяна (Пара Джанов і Портвейн, Libraria Speak Easy Bar, Ресторан Монс Піус, Кафе Кентавр) відкрився у тестовому режимі, у справжньому фруктовому саду на вулиці Кузневича 16.

Розробкою архітектури і дизайну займалися Деніс Беленко та Юрій Кутній.

Фудхол GastroFamily Market та заклад-музей «Остання барикада» від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» відкрили на площі Ринок, 20, на території колишньої кам’яниці Крайзерівської.

Фудхол об’єднує 6 різних ресторанів на одній локації: БПШ, «Білий налив», Mushlya, «Шашлик, вино та друзі», Dogs&Burgers та Ronin.

Ресторан Utati з “авангардною азійською кухнею” почав працювати на вулиці Друкарська, 11.

За кухню закладу відповідає Шеф-кухар Олександр Цвігун, який раніше керував кухнею в Kommuna Kitchen. Для гостей пропонують – м’ясні, рибні й овочеві закуски, рамени й десерти.

У повному форматі почало працювати кафе й галерея «Товариство розвитку і прикрашання міста» на вулиці Пекарська, 11. Заклад розташований у будинку 1912 року, у якому була розташована друкарня, збудована архітектором Станіславом Якубовським. А свою назву заклад отримав від товариства з ідентичною назвою, яке на початку 20 століття справді існувало у Львові.

Для гостей пропонують веганські страви, каву, вино від Sabotage Wine, крафтові пиво й сидр, а також десерти. Також, у закладі продають книги видавництв Ist Publishing, Центру міської історії й «Артбук».

ВІННИЦЯ

Новий двохповерховий ресторанний комплекс OASIS з рестораном авторської кухні і банкетним залом, відкрився на Барському шосе за адресом вулиця Рибацька, 1Б.

За кухню комплексу відповідає бренд-шеф Борис Сиченко, який в меню закладу поєднав італійські та азійські гастрономічні традиції.

І ще один новий заклад – ресторація української кухні «Тареля» від сестер Тетяни та Олени Перімських (Debi Group), які керують рестораном грузинської кухні Debi, відкрився на природі, за адресом: вул. Максимовича, 33.

Нарешті закінчилася (дуже сподіваємося що це на довго) хвиля закриттів закладів і ринок почав “стабілізуватись”, якщо цей термін можливо використовувати у цей час. Майже в усіх містах, де не відбуваються активні бойові дії, йде активне зростання кількості відкриттів нових проектів.

“Перегрітий” ресторанний ринок міста Лева не зупиняє свій рух і тільки у серпні, відкрили двері більше 15 нових закладів. Активне зростання і запуск нових проектів відбувається у Києві і передмісті – біля 35 нових закладів відкрилися на лівому та правому березі, та ще більше 10 проектів готуються до запуску.

Цікаво, що з достатньо високою динамікою відкриттів відзначаються і інші регіони: у Черкасах почали працювати біля 10 нових проектів, у Вінниці – також, плюс пять нових закладів, Полтава, Франківськ, Умань, Одеса та інші, нарешті пішли “в плюс” за кількістю відкритих/закритих проектів.

Частиною передумов цих запусків є значна кількість переселенців з інших регіонів України, де тривають активні бої чи міста у тимчасовій окупації ворога. Ресторатори знаходять сили і можливості щоб жити далі, працювати та створюють нові заклади для своїх гостей.

З надією на краще, усе буде Україна!


Війна і гостинність – продовження. Нові заклади цього літа 2022 року – читайте ось тут >>>


Придбати та отримати повний доступ до матеріалу «Війна і гостинність. Нові заклади літа – серпень 2022 року», Ви зможете ТУТ >>>

Гарні новини)) Плануємо збільшити кількість Передплатників нашої комерційної підписки у п’ять разів)) У зв’язку з цим – для ВСІХ нових Передплатників, СПЕЦІАЛЬНА ЦІНА!

Вартість доступу до всіх матеріалів рубрики зі знижкою 50% – комерційна передплата на 12 місяців, становить 2500 грн. 1250 грн. без ПДВ. Майже усі кошти за комерційну передплату ми відправляємо для ЗСУ.

Після реєстрації на сайті, Ви зможете сформувати та завантажити рахунок для проведення платежу.

Для всіх Підписників комерційних оглядів ресторанного рынку України, діють спеціальні ціни на покупку всіх аналітичних звітів компанії.

З аналітичним звітом «Структура розподілу ресторанного рынку в Україні за 2021 рік» Ви можете ТУТ >>>

Аналітичний звіт «Обсяг ресторанного рынку в Україні в 2021 році» за результатами роботи за дев’ять місяців 2021 року ТУТ >>>

Усі фото та відеоматеріали отримані з відкритих публічних джерел, представлені виключно в ознайомлювальних цілях та належать їх Власникам

Усі фото та відеоматеріали отримані з відкритих публічних джерел, представлені виключно в ознайомлювальних цілях та належать їх Власникам