СТАТТІ І АНАЛІТИКА

Відкриття зими – нові заклади у грудні 2021 року

Перший місяць зими та перший злегка морозний день зі снігом ознаменували прихід грудня. Представляємо деякі із “зимових відкриттів” перед настанням нового 2022 року в Україні.

КИЇВ

Центр та Печерськ

Нове кафе з ізраїльскою кухнею Shalom відкрилося в окремій двоповерховій будівлі, в районі метро “Арсенальна”, на вулиці Мазепи, 5-А. Це новий проект одеського ресторатора Алекса Купера (Kyiv Food Market, Odesa Food Market, «Молодість»), який він запустив разом з Андрієм Родіонцевим (виробнича компанія «Верес»). Цей перший заклад у Києві, інший кафе ізраїльської кухні розташований в Одесі, на вулиці Рішельєвській, 9-А, в приміщенні Odesa Food Market. Простір займає площу 420 кв. та розраховано на близько 120 гостей, на другому поверсі – контактна барна стійка та вихід на терасу. У закладі працює відкрита кухня з дров’яною піччю для приготування курчат. Раніше у цьому приміщенні працював заклад «Варенична Катюша».

За дизайн-проект відповідала команда I’m Design архітектора Олени Бондар, яка вела розробку більшість закладів дніпровської мережі «Фунт кави» (White Coffeebar, «Біла стріла», Shepit), а в Києві вже запускала бістро Hey Guys.

Новий другий ресторан грузинської та европейської кухні Sanatrelo відкрився на вулиці Богдана Хмельницького 29/2. Перший заклад працює на Прорезній, 18/1.

Кондитерська Stella Sweets відкрилася в районі “Арсенальної”, неподалік парку “Вічної Слави” на вулиці Івана Мазепи, 18/29.

У меню закладу пропонують сніданки, торти, десерти в глазурі, мусові десерти та тістечка. З напоїв можна замовити каву або чай, лимонади, вітамінні шоти, вино або коктейлі.

Кофейня Shu Coffee Bar розпочала роботу у провулку Євгена Гуцала, 3. Це новий проект власників кондитерської Chris Cake. За запуск закладу відповідав Андрій Гуневський, співвласник Feat Coffee. Інтер’єр кафе розробило агентство Axioma Design (Feat Coffee).

Нове третье мережеве кафе Cafe 128 відкрили на першому поверсі ЖК TetrisHall, на вулиці Івана Федоріва, 2-А. У меню закладу сніданки на весь день та вино увечері, власну випічку та десерти.

Мережа належить співзасновнику Milk Bar Олександру Прохоренку. Ще два заклади мережі працюють у ЖК «Французький квартал» біля «Либідської» та в ЖК «Комфорт Таун» на лівому березі.

Ресторан французьскої та азиатської кухні MRKN почав працювати на бульварі Лесі Українки, 24. Заклад – новий проект мережі ресторанів Carte Blanche братів Костянтинівських, відкритий на місці попереднього ресторану компанії “Марокана”.

Коктейльний бар KISA відкрився у цокольному приміщенні будівлі зі 100-річною історією на Пушкінській, 12-А. У назві заклали абревіатуру Kyiv Intelligent&Sexy Association. Бар відкрили співзасновники: Аліса Циганська, Євгенія Шефер, Олексій Макодзеба, Костянтин Мартиненко та Богдан Шолох. За коктейлі відповідає бар-менеджер Саша «Лунаход» Рисований, який раніше працював у барах Дніпра.

Дизайн-проектом приміщень займався дизайнер Марк Тарасенко.

Ще одне міське кафе Juju також відкрилося на Пушкінській, 1-3/5. У меню закладу пропонують сніданки, супи, салати, стейки та десерти..

18-й мережевий “Хлібний” почав працювати на вулиці Антоновича, 48. Заклад рестораторів Аліни Косічкіної та Дмитра Заходякіна відкрито у концепції Grab&Go з “обрізаним” меню та барною картою. У кафе всього 8 посадочних місць з розрахунком на основну роботу – “на виніс”.

Ресторан у напрямку MediterrAsian – змішення італійської та азіатської кухні G.Forte відкрився на вулиці Богдана Хмельницького, 19-21. Розробкою дизайну закладу займався Євген Воробйов, який зумів поєднати вишуканий стиль італійського дизайну з теплою домашньою атмосферою. Фрески на стінах були написані художником Анатолієм Слойком.

Проект був запущений власниками та співвласниками Barvy, Full Bar та Spark. Розробкою меню займалися одразу три шеф-кухарі: Андрій Лещенко, Олександр Войтовський та Дмитро Пателі.

Книжковий магазин-кафе «СЕНС_» розпочав роботу біля парку Вічної Слави на «Арсенальній», за адресою Микільський провулок, 1. Раніше у цьому приміщенні працював суші-бар Євразія. Крім напоїв та солодощів, пропонують сендвічі: з м’ясом, рибою та вегетаріанські.

Новий Naomi Club, який об’єднує кілька форматів – ресторан, нічний клуб з караоке та коктейльний бар, почав працювати на вулиці Московська, 22.

Коктейльний бар Le Chou Chou bar відкрився на 1 поверсі ресторану французької кухні Frou Frou на вулиці Московська, 44.

Бар «59,9» розпочав роботу на вулиці Великій Васильківській, 17-А неподалік станції метро «Площа Льва Толстого». Новий проект почав працювати на місці колишнього бару Pink Room, у підвальному приміщенні біля входу в кінотеатр «Київ». Інтер’єри виконані у стилістиці “Америка 30-х років”.

Бар The Drinkery відкрився на вулиці Велика Васильківська, 63, неподалік метро “Олімпійська”. Це другий заклад у місті, перший бар працює на Пушкінській, 20.

И еще один новий бар Electric Dreamers відкрився на Великій Васильківській, 48 між станціями метро “Площа Льва Толстого” та “Олімпійська”. Проект – це оновлення та перезапуск Бару Neon, який працював на Гоголівській від Валерії Барліної.

Поділ, Лукьянівка та Дорогожичі

Новий заклад з вином, коктейлями та вечірками – бар Berlin’89 відкрили біля Контрактової площі, на перетині з Костянтинівською, на вулиці Верхній Вал, 22. Заклад відкрили подружжя Віталій Лаптенок та Надія Наймушина, а також бар-менеджери Єгор Перехід (який запускав мінські бари Alcoholy та Vershy) та Василь Сапунков (робота Kew London, а також співзасновник київського Fino).

Проект розміщується у двоповерховій будівлі з приблизною площею приміщень 200 кв.м. Меню бару розробив шеф-кухар Володимир Холодюк, який раніше працював у ресторані «Італійська редакція».

Хумусія Hummu Sapiens відкрилася у районі Контрактової площі на вулиці Хорева, 16/7. Це новий casual-заклад з акцентом на здоровій веганській та вегетаріанській їжі, якою володіє ізраїльсько-українська група компаній Quattrgroup.

В основі меню – близькосхідні страви та хумус за традиційною рецептурою: багато тахіні, нут та оливкова олія.

Кофейня «Сорок сорок» відкрилася на вулиці Нижній Вал, 37/20 Це другий заклад, перший кафе працює на Оболоні, на вулиці Маршала Тимошенко, 21. У закладі пропонують «спешелті-кави» обсмажування Mad Heads та десерти.

Ресторан Mirali Restaurant від шеф-кухаря Міралі Ділбазі в гастрономічному комплексі Garage від засновників goodwine, на вулиці Межигірська, 82.

Сучасний індонезійський ресторан, кафе і бар Green Bar з азіатською кухнею відкрилося на вулиці Хорива, 1/2, навпроти житнього ринку. Основа гастрономічної концепції закладу – індонезійська кухня та страви країн Південно-Східної Азії. Запустили заклад Олег Письмовий та Дмитро Загорний. Розробку інтер’єрів готували разом із дизайнером Ганною Бородкіною.

У просторі одна зала з відкритою кухнею та контактною барною стійкою з приблизно 60 гостьовими місцями. За кухню Green Bar відповідає український шеф-кухар корейського походження Віталій Лі.

Кофейня «Орнамент. Кофейний простір» від власників Peachy Coffee Bar, почала працювати на Лук’янівці, на вулиці Полтавська, 4. У меню пропонують класичну та авторську каву, преміальні китайські чаї, а також сніданки та основні страви.

Над дизайн проектом відповідало київське бюро LUUT, а ручний розпис виконав художник Дмитро Шеверєв. Кераміка ручної роботи у закладі від Миколи Величко.

П’ятий проект у Києві – кафе Electron Corp. від мережі закладів First Line Group («ЖЗЛ», «Улюблений дядько», «Італійська редакція» і Eastman) ресторатора Дмитра Запорожця відкрили в інноваційному парку UNIT City між Лук’янівкою та Дорогожичами, на вулиці Дорогожицька, 3.

Як і інші проекти First Line Group, за інтер’єр Electron Corp. відповідав Дмитро Запорожець. Розробкою меню займався бренд-шеф First Line Group Володимир Ташаєв, за десерти відповідає шеф-кондитер Ольга Рідвановська. Також кухня кафе обслуговує два фудтраки Pizza & Salads і Burgers & Salads, що запустилися на території UNIT City цього літа..

Голосеево, Соломенка, Шулявка та Оболонь

Кафе Samsara відкрили на колишній локації закладу Sarra за адресою Голосіївський проспект, 84. Це новий третій проект власника індійського кафе Balu і ресторану Himalaya Restaurant Яшві Тріпатхі.

У закладі пропонують страви “європейської кухні”, випічку та сніданки протягом усього дня.

Ще одна сетева “Черноморка” у форматі магазин та ресторан відкрили на вулиці Успішна, 30.

Коктейльный бар Hendrick’s Greenhouse почав працювати в павільйоні оранжереї ВДНГ, на проспекті Академіка Глушкова 1. Це новий проект від Олександра Мусатова та Сергія Лазарєва.

Нова піцерія «Папа, я худею» відкрилося на вулиці Михайла Ломоносова, 34-Б. Проект запустили власники ресторану «Мама, я поїв», що працює у ЖК “4 сезони”, на вулиці Максимовича, 3-Г. У меню пропонують піцу, бургери та шаурму.

Фуд-хол «БУХТА winter station» з вуличною їжею відкрився на території гірськолижного спортивного комплексу «Протасів Яр», на вулиці Протасів Яр, 23-А. У проекті реалізовано найпопулярніший у Європі формат apres-ski – спосіб відпочинку після катання..

Новий заклад необістро «Такахулі» з кавказькою кухнею від мережі Bulldozer Group Ukraine відкрилося в ТРЦ Respiblika Park за адресою Кільцева дорога, 1.

Ресторан латиноамериканської кухні Fuego відкрився на Оболонському проспекті, 26. У меню закладу страви країн Латинської Америки, авторські коктейлі, а також текіла та мескаль.

Ресторан Grandfish розпочав свою роботу на Оболонській набережній, 11. У меню пропонуються страви європейської та азіатської кухні.

Новий шостий заклад сімейний ресторан мережі “Бістро Пекаря” відкрився на перехресті із Жилянською на вулиці Тарасівській, 29/50. У меню закладу страви італійської кухні та аргентинський гриль.

Лівий берег

Нове кафе Paradox відкрилося у ЖК “Галактика” на вулиці Євгена Сверстюка, 6-Г. У меню кафе пропонують панкейки, супи, сендвічі, рапи, боули та десерти, до 12:00 подають сніданки.

Ресторан китайської кухні Hot Pot відкрили на Дніпровській набережній, 21, біля ТЦ River Mall. Hot Pot – це традиційна страва провінції Сичуань на основі бульйону, яку готують у спеціальному котлі, який за принципом роботи нагадує самовар.

Заклад належить власникам мережі фастфудів китайської кухні Duck-please, три заклади якої працює у Києві.

Италійська тратторія Trattoria Campania почала працювати у ЖК “Комфорт Таун” на вулиці Березньова, 14-Б. Це другий заклад мережі, перший відкрили на вулиці Фрометівська, 2.

Нове S3 cafe відкрили у новому ЖК «Метрополія Дарниця», що на вулиці Сормівська, 3.

Передмістя

Франчайзинговий проект, нова мережева пекарня-кондитерська “Львівські круасани” відкрилася у м. Буча, у новому Міні-ТЦ, поряд зі стадіоном “Ювілейний” та навпроти ЖК “Центральний” на вулиці Нове Шосе, 10-Б. У закладі представлений характерний для мережі асортимент випічки, напоїв та кондитерських виробів.

Ще одне відкриття в Бучі – мережевий ресторан-піцерія il Molino відкрився в новому ТРЦ Avenir Plaza, що на вулиці Леоніда Бірюкова, 2. Це вже 17-й заклад мережі з пропозицією оригінальної італійської кухні.

Новий БПШ з біляшами, пончиками та шаурмою та Dogz&Burgerz з хот-догами та бургерами від мережі закладів Дмитра Борисова відкрився в центрі Бучі, що на Київській площі, за адресою Енергетиків, 4-Б.

Новий ресторан Z Bistrot від B Group розпочав свою роботу в центрі Rangers Park, у селі Вишеньки Бориспільського району, у котеджному містечку Золочі. За розробку меню закладу відповідав бренд-шеф Роман Євтух.

Ресторан «ЯР» в ONOVO Dendra Hotel почав працювати на 18 км Бориспільської траси. В меню ресторану представлені страви сучасної української та європейської кухні.

Ресторан Al Fresco з італійською кухнею відкрився у селі Ходосівка, Обухівське шосе, 6.

Загалом грудень 2021 року виявився досить “врожайним” для запуску нових проектів у Києві та передмісті. Протягом цього місяця, розпочали свою роботу понад 60 нових закладів різноманітних форматів та гастрономічної спрямованості.

БІЛА ЦЕРКВА

Компанія McDonald’s Ukraine відкрила у місті свій перший ресторан за адресою вулиця Леваневського, 53-К. У закладі розташований зал для 97 гостей та додаткова тераса ще для 146. Окрема кімната для кур’єрів та десять терміналів самообслуговування, з двома паралельними лініями на МакДрайв.

Це вже десятий новий ресторан мережі, який був запущений цього року.

ОДЕСА

Нова кафе-кондитерська Bun Service від однієї з власників Make My Cake Вікторії Байбузи, почало працювати в ТРЦ «Острів», на вулиці Новощипний ряд, 2. У меню кафе пропонують свіжу випічку, десерти та каву.

Кафе «Юность» від одеського ресторатора Алекса Купера (Kyiv Food Market , Odesa Food Market , «Молодість» , Shalom) почало працювати біля Міського саду, на вулиці Преображенській, 28. Заклад відкрили в приміщенні, де раніше працювала мережева піцерза S.

Над дизайном працювала команда I’m Design під керівництвом архітектора Олени Бондар, яка разом із Алексом Купером у 2021 році відкривала «сучасне ізраїльське кафе» Shalom у Києві, а також «Молодість» у Харкові. У меню кафе кілька видів піци, бургерів та бісквітів.

ХАРЬКІВ

Новий фастфуд ресторан межнародної мережі KFC відкрився на вулиці Полтавський шлях, 144А/1. Це вже п’ятий заклад мережі швидкого харчування у місті. Інші заклади мережі розташовані біля станції метро “Університет”, у ТРЦ “Караван”, “Французький бульвар”, а також на площі Захисників України поряд з Кінним ринком.

Ресторан та лаунж-бар Elephant розпочало свою роботу на вулиці Ярослава Мудрого, 30/32. За кухню закладу відповідає бренд-шеф Олександр Білодіда, фіналіст та один із найбільш запам’ятовуваних учасників другого сезону проекту “Майстер-Шеф”.

ЛЬВІВ

Найбільша за розмірами і третья “Реберня” у місті від львівської мережі закладів “Холдинг емоцій! FEST” відкрилася на вулиці Стрийська, 202. Новий гриль-бар може розмістити приблизно 500 гостей та планують відкрити додатково відкриту терасу. Інтер’єр прикрасили картинами художників Андрія Єрмоленка та Ярослава Боднара.

У новому закладі як і зазвичай для даного формату, готують фірмові ребра та гарніри до них, а також наливають власне пиво від пивоварні «Правда».


О нових кафе і ресторанах в Україні, відкритих у листопаді 2021 року – читайте за посиланням >>>


Придбати та отримати повний доступ до матеріалу “Відкриття зими – нові заклади у грудні 2021 року“, можливо за посиланням ТУТ >>>

Вартість доступу до всіх матеріалів рубрики – комерційна підписка на 12 місяців, становить 2500 грн. без НДС.

Після реєстрації на сайті, Ви зможете сформувати та завантажити рахунок для проведення платежу.

Для всіх передплатників платних оглядів ресторанного ринку України, діють спеціальні ціни на купівлю всіх аналітичних звітів компании.

С аналітичним звітом «Структура распределения ресторанного рынка в Украине за 2021 год» Ви зможете ТУТ >>>

Аналітичний звіт «Объем ресторанного рынка в Украине в 2021 году» за результатами роботи ринку за дев’ять місяців ТУТ >>>

Усі фото і відеоматеріали отримані з відкритих публічних джерел, представлені виключно з ознайомлювальною метою і належать їх Власникам