СТАТТІ І АНАЛІТИКА

Нові заклади у часи війни – вересень 2022 року

Минуло літо і прийшла осінь. Про деякі нові заклади вересня, які були відкритті для гостей всупереч війні у нашому новому обзорі.

КИЇВ

Центр, Печерськ та Поділ

Коктейльний Бар «Характерники» на двох поверхах біля Майдану Незалежності на вулиці Городецькій, 4 відкрили переселенці з Бердянську. У меню закладу пропонують – авторські коктейлі з настоянками, основні страви, салати й вегетаріанське меню.

Біля входу виставили роботи художниці Христини Вершини, яка також родом із Бердянська.

Кафе “Марко” відкрилось у Sophia Hotel Kyiv біля Софійської площі, на вулиці Софіївська, 19. З відкриттям закладу допомогали архітектор Слава Балбек («Дилетант», «Дублер») і співзасновник кафе «Дублер» Сашко Боровський. Назва закладу присвячена життю та творчості писменниці Марко Вовчок.

За кухню відповідає шеф Віктор Петренко (Regenschirm, Balthazar).

Нова джелатерія Jolly почала працювати у ТРЦ «Арена», на Великій Васильківській, 1-3. У меню закладу пропонують неаполітанську піцу, бельгійські вафлі, десерти та 32 види морозива.

Бістро-бар Suite 13 з кавою, коктейлями та сніданками розпочав свою роботу на вул. Ярославів Вал, 28. Над дизайном закладу працювала Анна Рябова. Розробкою меню займався Юрій Нікітюк – колишній шеф Wine Love.

Дев’яту мережеву кав’ярню Idealist відкрили біля станції метро «Печерська», за адресом – вул. Євгена Коновальця, 44. Раніше за цією локацією працював заклад The Special One Coffee Bar.

Крім кави та напоїв, у закладі пропонують повноцінне меню з випічкою, сніданками й основними стравами.

Новий заклад AYO Pizza Burger Kebab відкрився біля метро “Дружби народів”, на вулиці Драгомірова, 8А. В меню пропонують бургери, кебаби в лаваші та неаполітанську піцу. Проект запустили Володимир Аганесян, який керує мережею Shashlikyan, та Айк Бадалян, який багато років був шеф-кухарем ресторанів «Караван», «Смородина» та «Тандир». 

Verde Salad Bar з кавою, десертами та веганським меню відкрили переселенці з Херсону Аліса і Вячеслав Проніни. Заклад почав працювати на Подолі, на вулиці Глибочицька, 40.

Мережа Verde працювала у Херсоні в двох форматах: кава й десерти та кава, їжа й десерти. З початком окупації, Власники мусили виїхати з міста й перенесли свій проект у Київ.

Ще один новий проект на Подолі від переселенців з Луганської та Донецької областей – музичний майданчик і артпростір «Клюб», який відкрився за адресою – вулиця Костянтинівська, 4. Тут проходитимуть виступи музикантів, виставки й артперформанси, а також працюватиме кухня і бар.

Кав’ярня Khoryv Сoffee почала роботу на вулиці Турівській, 36А. Крім кави в закладі пропонують круасани та десерти. Також, найближчим часом буде запропоновані і страви з кухні.

Ресторан сучасної азіатської кухні Thaizon выдкрили на вулиці Шота Руставелі, 8. Для гостей пропонують фо бо, том-ям і дамплінги.

Голосеево та Шулявка

Новий пʼятий мережевий бар «Квіткова Мафія» у Києві почав працювати на території ВДНГ, поблизу пʼятого павільйону. Інші заклади працюють на Володимирський, Сагайдачного, Софіївській та Шота Руставелі, та ще один заклад є у Львові на Соборній площі.

У закладі пропонують хот-доги, закуски, солодощі, каву, чай й алкогольні напої.

Позняки та Осокорки

Маленька кавʼярня «Кудрява кава» почала працювати на Позняках, по вулиці Княжий Затон, 15. В меню пропонують різні види кави, авторські лимонади, натуральні чаї, сендвічі, десерти й французькі круасани.

Новий сьомий заклад мережі азіатських ресторанів Раменна від Food vs Marketing від Євгена Міхайленко відкрився на Позняках, за адресою Княжий Затон, 10. Це вже другий заклад на лівому березі Києва. Меню закладу пропонує традіціоні мережеві страви та напої.

«Хот-дог на лівому» відкрили біля River Mall на Осокорках на вулиці Анни Ахматової, 45. У меню є шість видів хот-догів, зокрема й веганський варіант з фалафелем.

У вересні не було на стільки активних відкриттів нових закладів, як ще відбувалося на протязі літніх місяців. Але з серед нових, більше ніж 30 закладів Києва, багато цікавих та різноформатних проектів на обох берегах столиці.

ЛЬВІВ

Ресторан «Квартира №1» почав працювати на вулиці Івана Федорова 12, неподалік від площі Ринок. Проект запустили у роботу власники Fresh Black Company та Nisha Віктор Шраменко і Ксенія Полтавець разом з дизайнеркою інтер‘єрів Дарією Субботою.

За кухню відповідає шеф Іван Таран, також приймав участь у розробці меню закладу Микита Позняк (Nisha).

ЧЕРКАСИ

Новий заклад Mimosa Brooklyn Pizza від мережі Ігоря Сухомлина відкрився у центі міста на вулиці Святотроїцька, 42, неподолік від ТРЦ “Любава” та площі Слави. Концепція проекту – перевірений часом формат Бруклінської піцерії, який працює у Києві на Бесарабці з 2017 року.

Місто продовжує свій активний гастрономічний розвиток, пропонуя для Гостей нові та різно направленні проекти, яких за останій час, було відкрито більше ніж 15 нових закладів і ця тенденція не зупиняється.

ОДЕСА

Ресторан паназійської кухні-бістро Kitsa відкрили неподалік оперного театру на вулиці Грецька, 32. Заклад поєднує бістро на першому поверсі й музичний простір з авторськими коктейлями на другому.

Інтер’єр Kitsa створила дизайнерка й художниця Ксенія Каневська.

ЗАПОРІЖЖЯ

Ресторан італійської кухні Ciao Ragazzi відкрили на Соборному проспекті 192 в центрі міста. Це новий третій проект від рестораторів Нікіти й Маши Сухоносенків, які керують баром Chin Chin і кав’ярнею Penka.

У закладі два поверхи і інтер’єр був розроблений дизайнером Євгуном Поліщуком (одеський заклад Lou Lou). Гастронапрямок визначений як неополітанське бістро за меню якого відповідає шеф-кухаря Андрій Чманов з Дніпра.

ДНІПРО

Ще один новий заклад від власників паназіатского ресторану “Мяо” – Miao Ramen з раменом та сендвічами з фрикадельками відкрили на вулиці Барикадна, 7.


Війна і гостинність. Нові заклади літа – серпень 2022 року – читайте ось тут >>>


Придбати та отримати повний доступ до матеріалу «Нові заклади у часи війни – вересень 2022 року», Ви зможете ТУТ >>>

Гарні новини)) Плануємо збільшити кількість Передплатників нашої комерційної підписки у п’ять разів)) У зв’язку з цим – для ВСІХ нових Передплатників, СПЕЦІАЛЬНА ЦІНА!

Вартість доступу до всіх матеріалів рубрики зі знижкою 50% – комерційна передплата на 12 місяців, становить 2500 грн. 1250 грн. без ПДВ. Майже усі кошти за комерційну передплату ми відправляємо для ЗСУ.

Після реєстрації на сайті, Ви зможете сформувати та завантажити рахунок для проведення платежу.

Для всіх Підписників комерційних оглядів ресторанного рынку України, діють спеціальні ціни на покупку всіх аналітичних звітів компанії.

З аналітичним звітом «Структура розподілу ресторанного рынку в Україні за 2021 рік» Ви можете ТУТ >>>

Аналітичний звіт «Обсяг ресторанного рынку в Україні в 2021 році» за результатами роботи за дев’ять місяців 2021 року ТУТ >>>

Усі фото та відеоматеріали отримані з відкритих публічних джерел, представлені виключно в ознайомлювальних цілях та належать їх Власникам

Усі фото та відеоматеріали отримані з відкритих публічних джерел, представлені виключно в ознайомлювальних цілях та належать їх Власникам