СТАТТІ І АНАЛІТИКА

Нові ресторани та кафе у жовтні 2022 року: війна і гостинність в Україні

Добірка нових закладів – кафе, ресторанів та бари, відкриті протягом жовтня 2022 року в Україні.

КИЇВ

Центр, Печерськ та Поділ

Новий шостий у Києві, мережевий ресторан вегетаріанської кухні Orang+Utan відкрився на вулиці Басейній, 17, навпроти ТРЦ «Гуллівер».

У закладі традиційно представлені винятково вегетаріанські страви: бургери з рослинним мʼясом, сендвічі з сейтаном і шаурму з веганським кебабом.

Трохи з меню:

  • Шаурма з веганським кебабом – 195 грн
  • Шаурма з сейтаном і овочами – 130 грн
  • Бургер з рослинною котлетою – 220 грн
  • Сендвіч тофу + норі – 140 грн
  • Сендвіч з фалафель + баклажан – 130 грн
  • Хумус з овочами – 85 грн
  • Салат з руколою й годжі – 145 грн
  • Крем-сум із броколі – 85 грн

Новий заклад швидкого харчування – стритфуд «Варцаб» від українського архітектора Слави Балбека та Сашка Боровського («Дилетант», «Дублер») й Олени та Олега Хромових («Протагонист») відкрили біля Львівської площі, за адресом – Львівська площа, 14.

У меню – лепіші для перекусу, а також дві повноцінні страви: лаваш і тарілка (з куркою або фалафелем). Ранкові страви з яйцем подають з 10:00 до 13:00. Над меню проекту працював шеф-кухар Олег Зуєв («Протагонист», кафе «Шук»).

Трохи з меню:

  • Лепіш з куркою і хумусом – 100 грн
  • Лепіш з фалафелем і аджикою – 100 грн
  • Лаваш з фалафелем, овочами й аджикою – 150 грн
  • Лаваш з куркою і свіжими овочами – 150 грн
  • Смажена картопля і батат – 150 грн
  • Тарілка з куркою і овочами – 150 грн

Ресторан паназіатської кухні і караоке Boho Yosai відкрився на біля метро «Арсенальна», на вулиці Мазепи, 1. Це вже другий заклад Boho у Києві, перший відкрили в 2017 році на вулиці Івана Федорова, 4.

Ресторан розміщено в старовинній цитаделі 19-го століття, яку використовували як військовий склад. Це пам’ятка архітектури, де збереглася міцна кладка стель й стін. Саме через це заклад і назвали Yosai – з японської мови це означає «фортеця».

Заклад займає три рівні і дизайном інтер’єрів, як і для першого Boho в Києві, займався Руслан Солнарьов.

У меню представлені адаптовані страви азіатської кухні.

  • Татаки із телятини з конфітюром шиїтаке, понзу й морозивом – 378 грн
  • Гребінець з пюре едамаме, соусом юзу та манго – 788 грн
  • Салат із восьминогом, бобами едамаме й соусом з печеного перцю – 688 грн
  • Рамен з м’ясом страуса – 328 грн
  • В’єтнамський суп з телятиною – 428 грн
  • Тунець з гуакамоле і сорбетом з печеного лимону – 618 грн
  • Щупальці восьминога з апельсиново-бататовим кремом під соусом анчан – 1128 грн
  • Філе-міньйон з селеровим пюре та попкорном із броколі – 588 грн

Бар і магазин Uno Mas почав роботу в історичній будівлі на вулиці Пушкінській, 11-А. Це новий проект Дмитра й Аніти Вороніних – власників компанії-дистриб’ютора Uno Mas, що спеціалізується на імпорті крафтових напоїв, а також Руслан Лихолоб і Сергій Плохой.

Формат проекту – алкогольна крамниця й бар з мексиканськими міцними напоями (мескаль, текіла, сотоль) і коктейлями з ними. Також пропонують легкі закуски: оливки, начос і попкорн. Узимку команда планує додати кухню.

Бістро ЇshFish відкрили за адресою Велика Васильківська, 60 на перетині з Жилянською, неподалік від НСК «Олімпійський». Це третій заклад мережі у Києві, інші працюють у Софіївській Борщагівці та ТРЦ River Mall.

Трохи з меню:

  • Яйця «Бенедикт» з лососем – 220 грн
  • Тартар із лосося – 255 грн
  • Оселедець з картоплею та цибулею – 195 грн
  • Трiо тартарів (гребiнець, лосось, тунець, авокадо, манго та манговий соус) – 290 грн
  • Паштет з мокрелі – 160 грн
  • «Цезар» з креветками – 325 грн
  • Казанок мiдiй на вибiр у винному, сирно-вершковому або томатному соусi – 290 грн
  • Восьминіг з картоплею та оливками – 590 грн

Кав’ярня «Середа» перевідкрилася на новому місці на Подолі за адресом Нижній Вал, 39. Раніше у цьому приміщенні працювало кафе Veterano Brownie.

У меню закладу пропонують веганські десерти та торти.

Ще одне перевідкриття на Подолі – ресторан актуальної української кухні The Kitchen 21 на вулиці Сагайдачного, 21. Перед цим, заклад працював у форматі ресторану індійської кухні. Поряд з закладом розсташований готель Number 21 від його власників.

У меню пропонують страви й напої європейської кухні, приготовані на український манер.

Трохи з меню:

  • Грибний крем-суп – 175 грн
  • Український борщ – 185 грн
  • Житній сендвіч – 145 грн
  • Асорті сала з настоянками – 245 грн
  • Салат із печеного буряка, чорниць і козячого сиру – 155 грн
  • Вареники із судаком – 225 грн
  • Котлета по-київськи – 275 грн
  • Штрудель – 175 грн

Нове мережеве кафе-піцерія «1708»  відкрили у торговельному центрі Respublika Park, за адресом Кільцева дорога, 1. Це шостий заклад мережі, інші з яких працюють в ТРЦ Retroville, ТРЦ Lavina Mall, ТРЦ Cherry Mallу, у Вишневому та у Львові (на вулиці Федьковича).

Основу пропозиції складає неаполітанська піца “для одного гостя”, сніданки на цілий день та свіжі салати.

Позняки, Березняки, Русанівка та інший лівий берег

Кафе Svitanok з сніданками на цілий день, почало працювати на Березняках, поблизу озера Тельбін, за адресом – проспект Павла Тичини, 18/1.

У меню пропонують страви європейської кухні, вино й закуски до нього. Також, кафе – pet-friendly заклад, запрошує гостей з своїми питомцями.

Трохи з меню:

  • Сирники з карамелізованим бананом – 140 грн
  • Бріош зі скремблом й авокадо – 140 грн
  • Бріош із лососем — 180 грн;
  • Вівсянка з трюфелем і яйцем пашот – 140 грн
  • «Цезар» – 160 грн
  • Трюфельне пюре з курячими котлетками – 165 грн
  • Запечений камамбер з інжиром – 180 грн
  • Паштет з ягідним конфітюром – 130 грн

Новий ресторан True price Rusanivka, який пропонує для Гостей фіксовану платню за вхід і обслуговування стравами “за собівартю”, відкрився на Русанівській набережній, 4. Цей формат закладів від мережі True price потрапив в Київ з Харькова, де мережа мала 5 закладів.

Вартість входу до закладу залежить від дня тижня та часу доби і складає від 50 грн. до 120 грн. за одного відвідувача.

Трохи з меню:

  • Сирники з ванільним соусом — 78,50 грн;
  • Грецький салат — 86,50 грн;
  • Суп Гуляш з телятиною — 89,70 грн;
  • Стейк з телячої вирізки з овочами гриль та соусом з тунця — 210,50 грн;
  • Куряча грудка з моцарелою і помідорами з рисом — 125,10 грн;
  • Восьминіг з томатним пюре — 258,60 грн;
  • Стейк лосось зі шпинатом та грибами — 159,80 грн;
  • Бургер зі свининою з картоплею фрі і кетчупом — 132,50 грн.

Новий ресторан «Чорноморка» відкрився на Русанівській набережній, 10. Мережа має, на цей час, 27 закладів в Україні, Молдові й Румунії. Також планують незабаром відкривати заклади в Польщі й інших європейськиї країнах.

ЛЬВІВ

Перший ресторан грузинської кухні-хачапурна «Мама Манана» від київської мережі закладів почав працювати у центрі міста на площі Ринок, 39. Це перший заклад від мережі “Мама Манана”, “China Ma”, “Чачапурі”, “Мама Гочі”, “Delhi Delhi” у Львові, 5 закладів “Мама Манана” працюють у Києві.

Новий ресторан розмістився на двох поверхах історичної будівлі 17 століття – замку-особняку Толочковської, з декількома тематичними залами і літньою терасою.

У меню ресторану класика страв грузинської кухні хачапурі й хінкалі, а страви з м’яса готують в автентичній печі тоне.

Трохи з меню:

  • Аджарулі з лисичками – 275 грн
  • Кубдарі з бараниною – 217 грн
  • Метевзе зі слабосолоним лососем – 295 грн
  • Хачапурі з жульєном – 260 грн
  • Хачапурі «Манана» з яловичиною, свининою, сиром сулугуні та помідором – 255 грн
  • Хінкалі з бараниною – 175 грн
  • Харчо – 167 грн

ТЕРНОПІЛЬ

Також додаємо матеріали про нові заклади міста від наших колег “Терен” – Тернопільскі новини, які відкрилися у файному місті у ці військові часи.

Новий заклад «П’яна вишня» від львівської мережі Андрія Худо Холдинг емоцій «!FEST» почав працювати на вулиці Руська, 23. Пропозиції у меню – традиційні для усіх закладів мережі.

Контакти: (067) 444-82-80, INSTAGRAM

Ресторан «Люди» відкрили за адресом Старий ринок, 3. В закладі пропонують повноцінне меню зі стравами европейської кухні – сніданки, салати,  супи, пасту та десерти.

Нове кафе «Південь» з часткою тепла окупованого Херсону відкрили переселенці з півдня на вулиці Вербицького, 26. Тут пропонують кавові напої, чаї та солодощі.

Ресторан швидкого харчування – український хуткоїж «Зупка-канапка» почав працювати на вулиці Грушевського, 1.

Трохи з меню:

  • Борщик – від 50 грн.
  • Зупка овочева з куркою за 330мл – 35 грн.
  • Пиріг з куркою та грибами за 160г – 55 грн.
  • Пиріг з лососем та броколі за 120г – 80 грн.
  • Піца з карпатськими сирами за 220г – 70 грн.
  • Піца по-селянські з гливами за 220г – 50 грн.
  • Бараболя фрі за 160г – 45 грн.
  • Наполеон з яблуками за 145г – 50 грн.

Ресторан української кухні “Паляниця” почав працювати за адресом вулиця Чорновола, 2. В пропозиціях закладу страви традиційної української кухні – борщ, деруни, млинці, вареники з картоплею, сиром, вишнями, банош.

Трохи з меню:

  • Борщ Український на ребрах – 75 грн.
  • Суп з грибами – 89 грн.
  • Ребра у медово-гірчичному соусі – 149 грн.
  • Курка по-Панські за 450г – 135 грн.
  • Деруни з лососем – 140 грн.
  • Пательня з курячою ковбаскою та картоплею – 119 грн.

Новий заклад здорового харчування Cafe Mone від мережі “Сім’я ресторанів файного міста” (Na Nebi, Young, Bar, Клуб Файного міста та інші) відкрили у центрі міста на вулиці Сагайдачного, 6а.

У закладі пропонують їжу без цукру, глютену та лактози.

Трохи з меню:

  • Французський кіш з куркою та шпинатом за 255г – 145 грн.
  • Кіш з лососем та соусом Бешамель за 235г – 155 грн.
  • Гарбузовий крем-суп – 135 грн.
  • Хумус з вівсяними грінками за 270г – 95 грн.
  • Боул з м’ясом птиці за 290г – 145 грн.
  • Яблучний крамбл за 180г – 89 грн.

Нові заклади у часи війни – вересень 2022 року – читайте ось тут >>>


Придбати та отримати повний доступ до матеріалу «Нові ресторани та кафе у жовтні 2022 року: війна і гостинність в Україні», Ви зможете ТУТ >>>

Гарні новини)) Плануємо збільшити кількість Передплатників нашої комерційної підписки у п’ять разів)) У зв’язку з цим – для ВСІХ нових Передплатників, СПЕЦІАЛЬНА ЦІНА!

Вартість доступу до всіх матеріалів рубрики зі знижкою 50% – комерційна передплата на 12 місяців, становить 2500 грн. 1250 грн. без ПДВ. Майже усі кошти за комерційну передплату ми відправляємо для ЗСУ.

Після реєстрації на сайті, Ви зможете сформувати та завантажити рахунок для проведення платежу.

Для всіх Підписників комерційних оглядів ресторанного рынку України, діють спеціальні ціни на покупку всіх аналітичних звітів компанії.

З аналітичним звітом «Структура розподілу ресторанного рынку в Україні за 2021 рік» Ви можете ТУТ >>>

Аналітичний звіт «Обсяг ресторанного рынку в Україні в 2021 році» за результатами роботи за дев’ять місяців 2021 року ТУТ >>>

Усі фото та відеоматеріали отримані з відкритих публічних джерел, представлені виключно в ознайомлювальних цілях та належать їх Власникам