Ресторанний консалтинг

Нові заклади, відкриті у січні.

Ось і настав новий 2022 рік, не тішать “страшні” ціни на комуналку та газ, але ми все ж таки сподіваємося на краще і раді представити нові кафе, бари та ресторани, що відкрилися в січні в Україні..

КИЇВ та ПЕРЕДМІСТЯ

Центр і Печерськ

Новий заклад – блокчейн-бар Crypto Bar відкрився біля метро «Арсенальна», за адресою вулиця Московська, 17/2. Представлений формат позиціонується як бар і місце для спілкування інвесторів, стартаперів та інших людей, пов’язаних з криптовалютою та блокчейном. Виходячи із цього напряму, плануються відповідні “активності” на території нового простору.

Крім напоїв, у закладі представлені сніданки, салати, закуски та основні страви. Також для гостей пропонують кальян.

Кондитерська Lila Cake почала працювати в районі “Золотих воріт”, що на вулиці Богдана Хмельницького, 40/25. Це другий заклад мережі, перша кондитерська працює у Дніпрі. Також, у закладі пропонують сніданки протягом усього дня.

Новий коктейль-бар HOOQQA розпочав свою роботу в самому центрі на вулиці Хрещатик, 24. Окрім великого барного асортименту у закладі пропонуються страви європейської, середземноморської та азіатської кухні та оригінальні кальяни.

Мексиканський ресторан ROJO OJO відкрився на вулиці Володимирській, 61/11. У меню представлені тако, начос, тапас, буріто, різноманітні снеки, салати та оригінальні основні страви.

Borracho Tequila Bar – заклад, що спеціалізується на текілі та коктейлях на її основі, відкрився в районі метро “Олімпійська”, в історичній будівлі навпроти “Дома кіно”, на вулиці Саксаганського, 5. Проект запустили у партнерстві бармени Олег Якобенко (Бар-менеджер Bulldozer Group Ukraine) та Андрій Вальчук (працював у Pink Freud та партнер коктейльного бару та кав’ярні Lion Espresso Bar на Подолі).

Новий Гастробар Sreda відкрився в районі метро “Палац спорту”, на Саксаганського, 40. Цей невеликий заклад, розрахований лише на 30 місць, також за барною стійкою можуть розташуватися ще 8-10 гостей.

В закладі пропонують сніданки на весь день та ланчі.

Матча-кафе MaMatcha від Bulldozer Group російського ресторатора Олександра Орлова, що відкрилося на Арсенальній, на Московській, 2. Кафе пропонує альтернативу кавовим напоям – матчу, японський пропарений чай, потовчений у порошок. 

У меню є зелена, лавандова та рожева матчі. Також пропонують напої без матчі: фільтр-каву, імбирний та гречаний чаї. Окрім напоїв можна замовити десерти, які теж роблять із додаванням матча.

Ресторан сучасної грузинської кухні “Чічіко” відкрився у ЖК “Нові Липки” на вулиці Драгомирова, 17-Д. Це вже другий заклад мережі у Києві, ще один ресторан працює на Ярославому Валу, 23-А..

Ресторан-піцерія Station Pizza почав працювати на вулиці Ярославів Вал, 30. Основу меню становить 28 видів неаполітанської піци, яка доповнюється ще 10 видами slice піци діаметром 50 см. Також у закладі пропонують сніданки та десерти.

Винний бар-ресторан Three Bokala відкрився у районі площі Льва Толстого на вулиці Антоновича, 14-А. У закладі представлена, переважно європейська та середземноморська кухня та велика карта вин з понад 1000 позицій.

Поділ, Шулявка, Солом’янка, Голосієво та Теремки

Кав’ярня Decaf з особливим форматом – кава без кофеїну, розпочало роботу в ТРЦ Smart Plaza, навпроти метро “Політехнічний інститут”, на проспекті Перемоги, 26. Втім, як альтернатива для гостей є і звичайна кава. До кави у закладі пропонуються десерти.

Новий заклад мережі кавярень Idealist Сергія Корецького відкрилося у ТРЦ Respublika Park. Це вже дев’ятий заклад мережі у Києві. Інші заклади розташувалися: Ярославів Вал, 15, РК CHICAGO Central House, БЦ IQ Business Center, Astarta organic business Center, Spaces Maidan Plaza, БЦ Summit, БЦ Senator, Міжнародний Аеропорт Бориспіль.

Новий третій заклад мережі кафе із азіатською кухнею Kitaika от Kitaika Group відкрили на Воздвиженці на вулиці Кожем’яцька, 20. Також, у цьому приміщенні, Власники мережі запустили ще один новий формат – Taco Zodiaco із мексиканською кухнею. Інші заклади мережі працюють біля цирку та на Лівобережній.

Дизайн розробляла студія ALES DSGN, яка готувала Kitaika на лівому березі. Малюнки на стінах зробив Євген Голубенцев із кураторкою Валерією Тарасенко з «ательєнормально».

Лівий берег

Бар “БарменДиктат” x Khu Yum почав працювати на першому поверсі у торговому центрі Silver Breeze на Березняках, на проспекті Тичини, 1-В. Заклад об’єднує два формати – коктейльний бар та ресторан з азіатською кухнею.

Над картою коктейлів працював шеф-бармен Тарас Бліндер.

Новий бар Ri-Ba BOOM з кальянами відкрився на Позняках, що на вулиці Ганни Ахматової, 14-А.

Ресторан ArtLunch з мультинаціональною кухнею від міжнародної мережі закладів із Вірменії почав працювати на Позняках у двох рівнях, на вулиці Гришка, 8-В. У меню представлені страви кавказькою, європейською, американською та азіатською кухні.

Передмістя

Новий ресторан «Сіль Землі» зі стравами української та європейської кухонь почав працювати у селі Софіївська Борщагівка, поряд з Кільцевою дорогою, по вул. Боголюбова, 1-А. Цей новий ресторанний комплекс у кількох гостьових локаціях розроблений в етно-стилі агентством Metodika Design. За кухню ресторану відповідає шеф-кухар Борис Глаз.

Отже, хоча початок року, традиційно, не найактивніший час для нових відкриттів та перезапусків, проте понад 25 нових проектів почали працювати у Києві та передмісті.

Цікаво, що майже половина з них – це мережеві проекти українських та міжнародних компаній. За форматами та гастроспрямованістю – все більше “барних” форматів, які активно намагаються “забрати” під себе “клубну” аудиторію, і далі, у гастрономії проектів продовжує керувати “Азія” та її різноманітні “змішування”, з Італією, з Америкою і навіть , з Україною.

ХАРЬКІВ

Ресторан китайскої кухні МАО відкрився на проспекті Науки, 11. У меню закладу пропонують домашні китайські страви, яких представлено понад 60 найменувань.

В інтер’єрі зробили акцент на сільську естетику та природу південного Китаю.

Койтейльний бар Iskra розпочав роботу у центрі на вулиці Сумська, 44/2 навпроти міського саду. Новий заклад відкрився в історичній будівлі 1912 року, з інтер’єром, що підкреслює особливості історичної архітектури.

Розробкою меню займався шеф-кухар Ігорь Мезенцев, засновник проекту “Топіт”.

У саду Шевченка замість ресторану “Ангели носять кеди”, почав працювати новий дворівневий ресторан 23 Monkeys у форматі pre-party.

Новий коктейльный бар Elephant на вулиці Ярослава Мудрого, з спеціалізацією на авторскій кухні і сніданках на весь день.

Та ще один новий ресторан Lagom з відкритою кухнею почав процювати на двох рівнях на початку Московського проспекту.

На жаль, чимало “старих” і “нових” закладів міста не впоралися з випробуваннями, що навалилися на них, і переживши початок пандемії, не змогли подолати зростання комуналки та інших видів послуг. Так, харків’яни попрощалися з низкою закладів: закрився легендарний “Хантер” на Пушкінській, який приймав гостей понад 20 років; кондитерська “Нахлібник” на Мироносицькій; ресторан японської кухні “Тануки” від міжнародної мережі на Сумській; піцерія Trattoria 104 на Сумській; бар Port Wine на Пушкінській; кафе Francesco навпроти саду Шевченка на Сумській; ресторан азіатської кухні Lady Boy на Мироносицькій та інші.

ДНІПРО

Нова друга локація бар П’яна Вишня від львівської мережі !FEST Холдинг Емоцій (Андрій Худо, Юрій Назарук та Дмитро Герасимов) відкрилася на проспекті Дмитра Яворницького, 65.

ВІННИЦЯ

Перший заклад мережі ресторанів-гастролавок “Черноморка” відкрилося у центрі, на вулиці Миколи Оводова, 18. Мережа почала працювати з 2013 року у Києві, використовуючи власний рибний промисел у Миколаївці, Одеській області. На даний момент у мережі працює 15 закладів.

МАРІУПОЛЬ

Та ще одна локація бар П’яна Вишня від львівської мережі !FEST Холдинг Емоцій Андрій Худо відкрився на набережній міста, на Приморському бульварі, 36. Це вже другий заклад мережі у Маріуполі, перший бар працює на проспекті Миру, 62.

ЛЬВІВ

Кооператива молока. Milk Pub від мережі !FEST Холдинг Емоцій почав працювати за адресою вулиця Друкарська, 3. В асортименті молочні коктейлі, морозиво та сніданки.

Захований бар Copper Dog з акцентом на віскі та живій музиці відкрився у підвальному приміщенні, в центрі Львова на вулиці Краківська, 23. У закладу немає вивіски і дізнатися вхід до нього можна за чорними дверима з картиною, на якій зображено собаку.

За інтер’єр проекту відповідала Львівська студія Globarch Group.


О нових кафе і ресторанах в Україні, які відкрилися в грудні 2021 року – читайте тут >>>


Придбати та отримати повний доступ до материалу “З новим 2022 роком – нові заклади, відкритті у січні“, Ви можете ТУТ >>>

Гарні новини)) Плануємо збільшити кількість Користувачів комерційної підписки компанії у п’ять разів))
У зв’язку з цим – для УСІХ нових Користувачів, СПЕЦІАЛЬНА ЦІНА!

Вартість доступу до всіх матеріалів рубрики зі знижкою 50% – комерційна підписка на 12 місяців,
складає 2500 грн. 1250 грн. без ПДВ.

Після реєстрації на сайті, Ви зможете сформувати та завантажити рахунок для проведення платежу.

Для всіх Підписників комерційних оглядів ресторанного рынку України, діють спеціальні ціни на покупку всіх аналітичних звітів компанії.

З аналітичним звітом «Структура розподілу ресторанного рынку в Україні за 2021 рік» Ви можете ТУТ >>>

Аналітичний звіт «Обсяг ресторанного рынку в Україні в 2021 році» за результатами роботи за дев’ять місяців 2021 року ТУТ >>>

Усі фото та відеоматеріали отримані з відкритих публічних джерел, представлені виключно в ознайомлювальних цілях та належать їх Власникам