СТАТТІ І АНАЛІТИКА

Нові заклади, відкриті у лютому 2022 року

Війна перевернула абсолютно все у житті кожного з нас. Палаючи міста та села України, смерть та жах, які приніс нам “російський світ” стали нашою повсякденністю. Проте ми вирішили продовжити нашу роботу і нехай, зі значним запізненням, але все ж таки, провести публікацію нашого матеріалу за лютий 2022 року.

КИЇВ

Центр та Печерськ

Ресторан корейської кухні Kim Kimchi Korean BBQ – це другий заклад мережі з корейськими стравами та барбекю, який відкрили біля площі Льва Толстого, що на вулиці Велика Васильківська, 38. Перший заклад відкрили у 2020 році, у ТРЦ Retroville на Виноградарі.

У закладі два поверхи та приблизно 270 м2 на 65 посадочних місць. На верхньому рівні працюють два зали, в одному з них є контактна барна стійка. Над розробкою меню ресторану працював корейський бренд-шеф Кісунг Парк. Дизайн-проект закладу, як і для першого проекту, розробила студія Balbek Bureau Слави Балбека. Мурали на стінах із фірмовим персонажем мережі Кімом підготував художник Олександр Гребенюк.

Новий заклад Match Bistro від Андрія Посполита, Савелія Логінова та Макса Колодіна (італійський стріт-фуд Pappa Pia) розпочав свою роботу на вулиці Басейній, 1/2. Формат поєднує бістро і бар. Фішкою меню вважають італійські млинці піадини та пасту. Елементи декору оформлені сестрами Фельдман. Перед цим, у цьому приміщенні працювали «Київські піцбуреки» і «Любо&Дорого» – як кажуть: “божевіллю хоробрих, співаємо ми пісню” та успіхів новому проекту.

Бістро Zaziko з грузинською кухнею та кавказьким колоритом відкрилося на Львівській площі, 8 у приміщенні колишнього Будинку торгівлі. Це другий заклад Зази Джваршеішвілі, який відкрив ресторан «Зазіко» в Несторівському провулку.

Новий проект працює у форматі takea way, який у Грузії називається “дукан”. У меню пропонують – вегетаріанські овочеві закуски, хачапурі, гриль та “нову” грузинську шаурма.

Кав’ярня “Дружба” розпочала роботу на бульварі Марії Приймаченко, 3 біля станції метро “Дружби народів”. Це новий заклад від керівників First Point Espresso Bar Давида Гороховського та Юрія Бездітного, а також Івана Дубовського (UaMakers). За інтер’єр закладу відповідала команда I Am Design. У меню кафе кавові напої та десерти.

Міське кафе Cou Cou з європейською кухнею відкрилося біля Маріїнського парку, у Кріпосному провулку, 2. У меню пропонують сніданки, закуски, салати, супи, основні страви, солодкого та випічки.

Кафе, бар та ресторан «Ліберал» відкрилося на Великій Житомирській, 26 на перетині з вулицею Гончара. Раніше тут працював Etc Foodbar. Одним із власників закладу виступає Богдан Шолох, власник Parasolka, Sloi Bar та KISA Bar. Розробкою кухні займався шеф-кухар Віктор Петренко, який запускав київські проекти Regenschirm, Balthazar і Wurger Burger. Віктор також проходив стажування в ресторані Faviken Магнуса Фавікена.

Поділ

Ресторан грузинської та європейської кухні Esmа почав працювати на вулиці Петра Сагайдачного, 10.

Нове кафе-бар Duelist відкрилося в районі метро “Тараса Шевченка” на Костянтинівській, 75. У закладі пропонують супи, салати, основні страви, холодні та гарячі закуски, сендвічі, бургери та пасту. Також упродовж дня подають сніданки.

І ще один старт на Костянтинівській, 19 – почали працювати заклад мережі “Пиріжкова Тітка Клара” та магазин швидкого харчування Mira Foods Market від ресторанної компанії Klara Group. Пиріжкова на Костянтинівській – це 22-й заклад мережі у Києві. У меню пропонують традиційні солодкі, солоні, прісні, дріжджові, заморожені та веганські пиріжки.

Mira Foods Market – це мережа магазинів швидкого та здорового харчування. Фудмаркет на Костянтинівській став четвертим закладом мережі у Києві.

Теремки

Новий заклад мережі кав’ярня Takava Coffee-Buffet розпочала роботу на фудкортах ТРЦ Respublika Park на Теремках, за адресою – Кільцева дорога, 1. За розробку інтер’єру відповідали брати Юдини, як і в інших закладах групи. Це п’ятий заклад мережі, інші заклади мережі розташовані між станціями метро “Площа Льва Толстого” та “Олімпійська”, в ТРЦ “Арена Сіті” біля Бессарабського ринку, на Великій Васильківській, на Поділі і в ТРЦ River Mall.

Лівий берег

Новий панорамний ресторан-сад із караоке Osocor Flower Garden відкрився у пляжно-розважальному комплексі Osocor Residence по вулиці Виноградна, 2.

ОДЕСА

Новий м’ясний ресторан Boccacсio. Steakhouse&Lobsteria від команди Mise En Place при готелі Il Decameron відкрився на вулиці Леха Качинського, 10. Це ще один спільний проект від шефів Андрія Величка та Роберто Армаролі.

ЛЬВІВ

На території Львівської фабрики повидла відкриється перший ресторан Івано-Франківської мережі “23.ресторана” на вулиці Богдана Хмельницького, 124. Також у цьому ж відреставрованому чотириповерховому будинку відкриється новий бар мережі.

До мережі «23. ресторану» входять популярні у Франківську заклади – «Manufactura», «Говорить Івано-Франківськ» (тимчасово не працює), «Delikacia», «Fabbrica», «Urban Space 100», «PromBar» та інші.

Ресторан з паназійською кухнею Fat Dragon почав працювати на вулиці Героїв УПА (корпус 7). У закладі 250 кв. більше 60 гостей. Тут подають роли, супи, боули, десерти, а також гедзе та бао. Також для гостей пропонують коктейльну та кавову карти.

ПОЛТАВА

Новий ресторан японської та азіатської кухні Баркас відкрився на вулиці Стрітенська, 23. У меню закладу суші, “рибний бар” з рибою та морепродуктами, коктейлі та вино. Загалом концепція закладу перегукується з концепцією української мережі “Чорноморка”.

ДНІПРО

«Пивний Простір» Mova від однойменного виробника крафтового пива в Дніпрі розпочав роботу в тестовому режимі на проспекті Праці, 8. У меню закладу переважно страви американської та європейської кухні, пиво та напої.

Над дизайном двоповерхової локації – колишнього складу, працювали архітектурні студії Balbek Bureau та «Бюро АрхОбраз».


О нових кафе і ресторанах в Україні, відкритих у січні 2022 року – читайте тут >>>


Провести оплату та отримати повний доступ до материалу “Нові заклади, відкриті у лютому 2022 року“, Ви можете ЗА ПОСИЛАННЯМ >>>

Гарні новини)) Плануємо збільшити кількість Передплатників нашої комерційної підписки у п’ять разів)) У зв’язку з цим – для ВСІХ нових Передплатників, СПЕЦІАЛЬНА ЦІНА!

Вартість доступу до всіх матеріалів рубрики зі знижкою 50% – комерційна передплата на 12 місяців, становить 2500 грн. 1250 грн. без ПДВ. Майже усі кошти за комерційну передплату ми відправляємо для ЗСУ.

Після реєстрації на сайті, Ви зможете сформувати та завантажити рахунок для проведення платежу.

Для всіх Підписників комерційних оглядів ресторанного рынку України, діють спеціальні ціни на покупку всіх аналітичних звітів компанії.

З аналітичним звітом «Структура розподілу ресторанного рынку в Україні за 2021 рік» Ви можете ТУТ >>>

Аналітичний звіт «Обсяг ресторанного рынку в Україні в 2021 році» за результатами роботи за дев’ять місяців 2021 року ТУТ >>>

Усі фото та відеоматеріали отримані з відкритих публічних джерел, представлені виключно в ознайомлювальних цілях та належать їх Власникам